I Rejser i Tyskland. Indledning

Dette indlæg er en indledning til Rejser i Tyskland. Det er tanken med tiden at begå en række indlæg om rejser i de enkelte delstater, dog ikke i DDR, der i stedet indgår som delstater, idet området for det meste først er besøgt efter Genforeningen. Der tages by for by, sted for sted begyndende i syd i Bayern.

Tysklandsinlægget bliver stort, da jeg har rejst meget i dette land. Jeg har med indfødte været langt ude i hjørnerne, hvor ikke mange indfødte har været. Mange kilometer er kørt på ensporede privatveje tilhørende brunkulsgruber, kaliminer, tørveværker og det tyske kystinspektorat. Ofte med forud indhentet tilladelse, men undertiden uden. I sådanne tilfælde er man nødt til at trodse forbudsskiltet, idet man er nødt til at køre ind for at hente en tilladelse til at køre ind. Kun én gang mindes jeg, at vi blev nægte denne tilladelse.

Der har ofte været tale om indkvartering hos bekendte eller disses bekendte.

Svagest besøgt er Baden, Württembergs og Thüringen. Jeg har kun været lidt mod nordøst i Vorpommern. Desuden har jeg aldrig været i Berlin eller deromkring. Også det nordøstlige Bayern kniber det med.

Bent Hansen 22. februar 2022.

Dette indlæg blev udgivet i Rejser. Bogmærk permalinket.