Danmark. Det ultimative mørke

Her over var der oprindeligt et indlæg om det totale mørke på Cuba, et godt sted at tage hen, hvis man vil opleve totalt mørke. Jeg har fjernet indlægget, så der kun er en kort afsnit om totalt mørke i Danmark tilbage.

Totalt mørke i Danmark
Det ultimative mørke har jeg nu oplevet før. Så snart jeg blev stor nok, flyttede jeg op på værelset på loftet i den ejendom, hvor jeg voksede op som barn. Jeg ville gerne være mig selv. Først om sommeren, men de sidste år, jeg boede hjemme, også om vinteren skønt der ingen varme var på loftskammeret. Trappelyset gik altid ud, inden jeg overhovedet var kommet hen til min dør, men jeg havde stor ekspertise i at ramme nøglehullet og låse mig ind i totalt mørke, for der var ingen vinduer i gangen, der havde værelser på begge sider.

I sommerhuset husker jeg, engang jeg ville gå ud med skraldeposen, men pludselig fornemmede jeg, at jeg var kommet ind i hybenroserne. Det skete to gange, og tredje gang gik jeg simpelt ind i et træ og fik en afbrækket kvist ind i panden, så blodet løb. Så vendte jeg om. Skraldeposen måtte vente til næste dag.

På vej hjem en mørk aften efter et besøg ved bekendte i sommerhusområdet, skulle vi gå hjem, og på vejen skulle vi passere et brandbælte, hvor fem stien mødtes. Vi kunne intet se her, og selv om vi søgte, fandt vi aldrig den sti, vi skulle have været af. Vi fandt hjem, ved at følge skovbrynet langs brandbæltet til venstre og så skrå over og tage næste skovbryn til højre. Vel ude af skoven var der lys i mange af sommerhusene, så nu var der ikke flere problemer, men med det lyshav, vi omgiver os med til daglig, er det svært at forestille sig det totale mørke, hvor du bogstavelig talt ikke kan se en hånd for dig. Vi slipper jo også for at se på stjernerne. Jeg har faktisk mødt mennesker i byerne, der aldrig har set mælkevejen!

Der er ingen fotos til dette indlæg. Jeg tænkte slet ikke på at prøve på at fotografere ildfluerne. Det var jo i negativfilmenes tid. Billeder fra poolen lige før uvejret har jeg, men der er en masse let genkendelige mennesker på i badetøj, som jeg ikke orker spørge om offentliggørelsestilladelse. At lave en grafik i sort med lyspletter i tre størrelser er ikke mere nogen udfordring, så det gider jeg heller ikke. Du får indlægget i sort/hvid uden billeder.

Bent Hansen 7. marts 2013. Beskåret 13. oktober 2018.

Dette indlæg blev udgivet i Rejser og tagget . Bogmærk permalinket.